EP: majanduslangus jõuab tööturule

BNS
Copy
Orsolya Soosaar
Orsolya Soosaar Foto: Eesti Pank

Eesti Panga ökonomisti Orsolya Soosaare sõnul on viimase pooleteise aasta majanduslangust arvestades tööhõive küll seni hästi vastu pidanud, kuid tihti jõuabki languse mõju tööturule hilinemisega.

«Kolmandas kvartalis suurenes Eestis statistikaameti andmetel tööpuudus 7,3 protsendini ja hinnanguliselt ligi 55 000 inimest Eestis olid töötud. Töötavate inimeste osakaal tööealiste hulgas veidi kahanes, kuid tööturul osalevate inimeste osakaal tööealiste hulgas oli rekordsuur,» tõi Soosaar pressiteates välja.

Tööjõunõudlus nõrgeneb ökonomisti sõnul majanduse pikalt kestnud kesise seisu mõjul. «Tööstuses ja ehituses on hõive võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga kahanenud nii statistikaameti tööjõu-uuringu kui ka erinevate registriandmete põhjal. Teenustesektoris on seis olnud seni parem kui tööstussektoris, kuid ka seal on vähemasti registriandmete põhjal hõive suurenemine asendunud paigalseisuga. Sealjuures on ka mitmes teenustesektori harus, näiteks veonduses ja laonduses, halduses ja abitegevuses hõive langusjoonel,» tõdes Soosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles