USA inflatsioon aeglustus oktoobris oodatust enam

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
USA Föderaalreservi juht Jerome Powell kinnitas eelmisel nädalal, et mõne kuu headest näitajatest ei maksa end petta lasta ning vajadusel on keskpank valmis intressimäärasid veelgi tõstma.
USA Föderaalreservi juht Jerome Powell kinnitas eelmisel nädalal, et mõne kuu headest näitajatest ei maksa end petta lasta ning vajadusel on keskpank valmis intressimäärasid veelgi tõstma. Foto: Alex Wong/ Getty Images via AFP/ Scanpix

USA inflatsioon aeglustus oktoobris analüütikute oodatust rohkem, andes lootust, et USA keskpank on tõesti intressitõstmistega lõpetanud, ning pannes aktsiahinnad kerkima.

USA tööministeeriumi andmetel tõusid kaupade ja teenuste hinnad maailma suurimas majanduses oktoobris aasta varasemaga võrreldes 3,2 protsenti. Septembris oli hinnatõus 3,7 protsenti. See on esimene kord viimase nelja kuu jooksul, mil inflatsioon on alanenud, edastab Briti majandusleht Financial Times.

Inflatsiooni alanemise üks oluline põhjus oli kütusehindade langus ning üldine hinnasurve alanemine.

The Wall Street Journali hinnangul annab teisipäevane raport selge vihje, et USA keskpank ehk Föderaalreserv lõpetas ajaloolise intressikergituste seeria ning ka järgmisel kogunemisel detsembris jäetakse laenuraha hind tõstmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles