Tallinnas avatakse esimesed vesinikutanklad

BNS
Copy
Alexela pressiüritus NEXPO-l. Priit Siimon ja Rene Lutterus
Alexela pressiüritus NEXPO-l. Priit Siimon ja Rene Lutterus Foto: Gerda Triin Hääl (Hamburg)

Tuleva aasta oktoobris avab Alexela Tallinnas kaks rohevesinikutanklat –sõiduautode tankla Peterburi teel ja vesinikubussidele ja -rekadele suunatud tankla Väos koostöös Utilitasega.

Lisaks on Alexelal järgmisel aastal valmidus hakata pakkuma tarbijatele vesinikuballoone. Esimese vesinikutankla ehitusluba on väljastatud, seadmed ja tehnoloogia tellitud ning saabuvad prognoosi järgi tuleva aasta septembriks. Eestis müüdav vesinik saab olema 100 protsenti roheline ehk toodetud taastuvatest allikatest, teatas ettevõte.

«Teame, et järgmisel sügisel jõuab turule 30 ühistransporti suunatavat vesinikuautot, lisaks prognoosivad automüüjad, et lähiaastatel jõuab turule veel sadu autosid ja rasketehnikat sh bussid, rekad ja laevad. Kui vesinik saab hinna poolest veelgi taskukohasemaks, siis ootame turul revolutsiooni, sest vesinikuautot saab 5 minutiga 500 kilomeetriks tankida, see on talvistes oludes sama töökindel kui bensiiniauto ning saastamise asemel puhastab juba saastunud linnaõhku,» märkis Alexela energiamüügi valdkonnajuht Tarmo Kärsna, lisades, et praegu sõidavad Eesti teedel üksikud vesinikuautod, mida tangitakse Riias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles