VIDEO NEXPO Tallinn: millised on majanduse uued võimalused

PM Majandus
Copy

Kuni 17. novembrini saavad kõik huvilised külastada Eesti ajaloo suurimat rohetehnoloogiate näitust NEXPO Tallinn. Jätkusuutlikkusele pühendatud näitusealal tutvustavad ambitsioonikaid tulevikulahendusi ja roheinnovatsiooni tippsaavutusi ligi 80 erinevatest riikidest pärit eksponenti. Kell 9 algavat arutelupäeva saab jälgida Postimehe vahendusel.

14. novembri teemad:

14.00–15.00 Tuleviku töötoad ja arutelud:

Vesinik, Eesti Vesinikuorg

Eesti Vesinikuorg, maailma esimene rahvuslik vesinikuorg, heidab pilgu majanduse uutele võimalustele. Mida tähendab energiamuutus, kus peituvad võimalused, kuidas sobituvad pilti Eesti 2030 plaanid ning kuidas luua sünergia.

15.00–16.00 Tuleviku töötoad ja arutelud:

Pendelrände tulevik, AuveTech

Paneeldiskussioon pendelrände tuleviku teemal koos sissejuhatusega Auve Techilt.

16.00–17.00 Tuleviku töötoad ja arutelud:

Mehitamata liikuvus, Tartu

Paneelil arutatakse mehitamata lennunduse võimaluste üle linnakeskkonnas: millised on väljakutsed, rollid jne.

17.00–18.00 Tuleviku töötoad ja arutelud:

Kuidas kiiresti areneva liikuvuse kontekstis teha õigeid tehnoloogiavalikuid, Alexela

Showcase e-mobiilsuse laadijate näitel, tehes puust ja punaseks, et mis vahe on targal ja nn rumalal elektriauto laadijal.

14. novembri arutelud järelvaadatavana:

15. novembri teemad:

9.00–13.30 Negavati noortepäev

Negavati noortepäeval saab teada, millised sõnumid võtavad noored kaasa ÜRO kliimakonverentsile, mõtiskletakse koos cleantech'i tuleviku üle ning peetakse põnevaid vestluseid arutelukohvikus. Päev algab hommikujoogaga koos Yoko Alenderiga.

Lõunapaus

14.30–15.30 Georg Merilo läbirääkimiste meistriklass

Töötoas viib läbirääkimiste ekspert Georg Merilo osalejad sekunditki raiskamata läbirääkimiste kunsti võlumaailma. Mis need läbirääkimised õigupoolest on? Kes on hea läbirääkija, või väga hea, või maailmatasemel? Kuidas juba noorelt ja vaeselt olla selle maailma vägevatega läbirääkimiste laua taga võrdne? Kus ja milline on läbirääkimiste standard 2024. aastal? Ka väike võib olla suur. Tule osale kaasahaaravas, huvitavas ja kordumatus NEXPO läbirääkimiste töötoas.

15.30–16.30 Networking-üritus nutikate ja jätkusuutlike linnade teemal koos ITS Eesti ja Eesti IKT klastriga

See üritus toob kokku ITS Eesti liikmesettevõtted, kes saavad pitching-sessioonil esitleda oma uuenduslikke ideid ja lahendusi. Üritusel saab esitleda nutikate ja jätkusuutlike linnade algatustega seotud projekte, tooteid ja teenuseid ning tõsta esile oma ekspertiisi, saavutusi ja tulevikuplaane. Üritus pakub osalejatele ainulaadset võimalust teadmiste vahetamiseks, potentsiaalsete koostöövõimaluste leidmiseks ning valdkonna uusimate suundumuste ja edusammudega kurssiviimiseks.

15. novembri arutelud järelvaadatavana:

16. novembri teemad:

9.15–10.30 Teaduspäev: EBS
Innovatiivse idee teekond rohemajanduses: roheidude võimalused ja väljakutsed

Paneeldiskussioon «Innovatiivse idee teekond rohemajanduses: roheidude võimalused ja väljakutsed» toob esile keeruka tasakaalu jätkusuutlikkuse ja ettevõtlusedu vahel. Rikkaliku kogemusega paneelikõnelejad, sealhulgas kogenud kiirendite esindajad, visionääridest iduasutajad ja nutikad investorid pakuvad 360-kraadist perspektiivi sellest, mida on vaja edukaks toimetulekuks kasvavas cleantech-sektoris.

Paneel aitab lahti mõtestada idufirmade keerukad väljakutsed, alates range reguleerimise ja järelevalve nõuetest kuni laienemiseni tiheda konkurentsiga turul. Ekspertpanelistid arutavad roheidude kõrgete kulude ja rahaliste tõkete ületamiseks vajalike strateegiate üle. Kõneletakse võimalustest, mis peituvad väljakutsete taga, ning kuidas need eelisteks muuta. Vestluses rõhutatakse ka edulugusid, pakkudes osalejatele inspiratsiooni ja praktilist nõu navigeerimiseks rohemajanduse maastikul.

10.30-13.30 Teaduspäev: TalTech
Rohetehnoloogia hommik

Rohelised oskused tulevikuks koos TalTechiga: oskused, mida on vaja tuleviku töökohtade jaoks, rohepööre ja ümberõppe eksponentsiaalne kasv ning tehnoloogiad ja trendid.

Ühendus toormaterjalide tööstusega – EIT RawMaterials on suurim innovatsioonivõrgustik Euroopas, mis pakub läbimurdeliste innovatsioonide jaoks koostöö keskkonda, ühendades üle 300 partneri tööstuse, akadeemia, teaduse ja investeeringute valdkonnast.

STARTERtallinn Sügis 2023 Demopäev – äriidee arendusprogrammi STARTERtallinn meeskondade lõplik hindamine.

Lõunapaus

14.30–17.30 Kogukonnaenergia Tallinnas, Energiaühistu seminar

Energiaühistud saavad olema meie energiasüsteemi lahutamatu osa. Ainult kodanike kaasamise abil saame teha taastuvenergiale ülemineku teoks. Uurime ELi ja rahvuslikku õigusraamistikku, räägime ELi avalike fondide allikatest, mida saab kasutada energiaühenduste toetamiseks, ning toome välja parimad tavad edukate partnerlusmudelite kohta, mis viivad linnavalitsuse ja kodanikuühenduste vastastikuse tugevdamiseni.

16. novembri arutelud järelvaadatavana:

17. novembri teemad:

09.00–17.00 Beamline-mentorlusprogramm

Päev toob lavale hinnatud mentorid, põletavad paneeldiskussionid ja Beamline Accelerator ärikiirendi demod.

14.00–17.00 Beamline & Baltic Sustainability Awards + B-Corp Workshop

Detsembri alguses Riias toimuv Baltic Sustainability Awards saab avapaugu soojendusüritusega NEXPO-l. Kell 14 algab koostöös Beamline Accelerator ärikiirendi ja KIIND Agencyga paneeldiskussioon, millele järgnevad töötoad, kus tutvustatakse kestliku innovatsiooni hetketrende.

Paneeldiskussioonis arutletakse mõjuinnovatsioone erinevates tööstusharudes. Kõnelevad mitmekesise tausta ja kogemustega eksperdid, kes kogunevad selgitama ettevõtete jätkusuutlikkuse keskseid küsimusi «miks? kuidas? mida?».
Diskussioonis osalevad Energiasalve finantsjuht Alar Lükk, vastutustundliku ettevõtluse foorumi juhatuse liige Rene Tammist ja Rimi Eesti tegevjuht Kristel Mets.

Töötubades lähenetakse jätkusuutlikkusele holistiliselt. See tähendab, et jagatakse teadmisi, vahendeid ja inspiratsiooni, millega on võimalik meie planeedil saavutada reaalseid muudatusi, seda nii inimese kui ka ettevõtte tasandil.

17.00–18.00 The Pitch

Päeva lõpetab kell 17 algav dünaamiline ja interaktiivne mäng «The Pitch». See ühendab idufirma pitching'u põnevuse koos ausa tagasisidega live'is. Idufirmasid hindavad Tallinna abilinnapea Vladimir Svet, Alexela suuromanik Heiti Hääl, investor Helery Pops ja seltskonnatäht Anu Saagim.

Võistlustulle astuvad idufirmad Gelatex, Ari Care, ExSeed, WinGO, Beast ja Futugrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles