Oleg Ossinovski kiidab Enefit Greeni aktsiaid: tootlus on võrreldav pangahoiusega

PM Majandus
Copy
Enefit Greeni elektrijaam Paides.
Enefit Greeni elektrijaam Paides. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja / Scanpix

Enefit Greeni suurim eraaktsionär Oleg Ossinovski võrdleb ettevõtte aktsiaid pangahoiusega, investor Jaak Roosare aga on enamiku aktsiatest maha müünud, kuid usub, et need säilitavad oma rahvaaktsia staatuse, kirjutab Äripäev.

Viimase kuu jooksul on Enefit Greeni aktsia hinnast kaotanud kaheksa protsenti, mis laiendas kogulangust alates aasta algusest 16 protsendini.

«See on igavene äri,» ütleb Ossinovski. «Dividenditootlus on võrreldav pangahoiuste või väikse tootlusega võlakirjadega,» usub ta ja lisab, et ei kavatse oma Enefit Greeni aktsiaid müüa ega neid ka juurde osta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Ossinovskil on 180 166, tuntud investor Jaak Roosaarel 1770 Enefit Greeni aktsiat.

Postimees kirjutas novembri alguses, et Enefit Greeni kolmanda kvartali puhaskasum kukkus aastaga 78 protsenti, viie miljoni euroni. Käive vähenes samal perioodil 18 protsenti, 39,3 miljoni euroni.

Ettevõtte juht Aavo Kärmas põhjendas tulemusi elektrihindade languse ja jaama töökindlusega seotud probleemidega.

«Kasvanud tootmistulemustele vaatama jäi elektritoodang varem plaanitust siiski väiksemaks. Peamiseks põhjuseks oli puuduolev Akmene tuulepargi toodang, kuid oluline mõju oli ka töökindlusealastel väljakutsetel. Elektrihinna langus ja oodatust madalam elektritoodang mõjutasid kokkuvõttes kolmanda kvartali majandustulemusi, kuna põhjustasid oodatust suuremaid elektriportfelli tasakaalustamiseks tehtavaid ostusid, et saaks täita pikaajaliste elektrimüügilepingutega võetud kohustusi,» kirjutas ta börsiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles