Uus amet: Raul Eamets sai Bigbankis juhtivale kohale

PM Majandus
Copy
Raul Eamets Tartu Ülikoolis.
Raul Eamets Tartu Ülikoolis. Foto: Margus Ansu / Tartu Postimees / Scanpix

Tänu tegevuse ja teenustevaliku laiendamisega igapäevapanganduse valdkonda lõi Bigbank peaökonomisti ametikoha ja sellel alustas tänasest tööd tuntud majandusteadlane Raul Eamets.

Bigbanki juhatuse esimehe Martin Läntsi sõnul plaanib pank lähiaastatel laiendada igapäevapanganduse teenuste pakkumist ning selle kasvu juhtimiseks on vajalik senisest rohkem ja põhjalikumalt tegeleda makromajanduse monitoorimise, analüüsi ja prognoosimisega.

«Raul Eamets on makrovaldkonnas üks Eesti kogenumaid ja autoriteetsemaid majandusteadlasi, kel varasema Bigbanki nõukogu liikmena on ka hea ülevaade panga hetkeseisust ja meie tulevikusuundadest,» selgitas Länts.

Eametsa sõnul on uus ametikoht Bigbanki peaökonomistina loogiline jätk tema senisele aastatepikkusele tööle Tartu Ülikooli majandusteaduskonna professori ja sotsiaalteaduste valdkonna dekaanina ning tegevusele Eesti eelarvenõukogu esimehena.

Eametsa tööülesanneteks Bigbankis on makroülevaadete tegemine, makroprognoosid panga finantsplaanide ja stresstestide tegemisel ning panga juhtkonna nõustamine panga strateegia kujundamisel. «Palgatöö osas keeran selle sammuga elus uue lehekülje ning on tore, et ka uues ametis saan jätkata aktiivset kaasarääkimist Eesti majanduse olukorra mõtestamisel ning tulevikuarengute analüüsil,» ütles Eamets.

Bigbanki laenuportfell on tänavuse aasta üheksa kuu lõpu seisuga kasvanud rekordilise 1,6 miljardi euroni, suurenedes kvartaliga 97 miljoni euro võrra.

Bigbank AS on Eesti kapitalil põhinev era- ja äriklientide laenudele ja hoiustele keskendunud pank, millel on lisaks Eestile filiaal Soomes, Rootsis, Lätis, Leedus ja Bulgaarias ning mis pakub piiriülese teenusena oma tooteid ka Austrias, Saksamaal ja Hollandis. Bigbanki bilansimaht on üle kahe miljardi euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles