Ministeerium võtab ette äriühingute sarihülgamise

BNS
Copy
E-äriregister
E-äriregister Foto: Repro

Justiitsministeerium saatis arvamuse avaldamiseks muudatused, mille tulemusel asutataks tulevikus vähem potentsiaalselt probleemseid äriühinguid, samuti poleks enam nii lihtne neid juhtida ja omada.

«Viimastel aastatel on tekkinud järjest rohkem olukordi, kus asutatakse osaühing ning jäetakse teadlikult selle kohustused nii erasektori partnerite, äriregistri kui maksu- ja tolliameti ees täitmata. Seejärel lastakse riigil viia läbi äriühingu kustutamise menetlus ning asutatakse uus osaühing ja jätkatakse sama puuduliku tegevusega. See ring kordub ja kordub ning loob ebavõrdse olukorra neile ettevõtjatele, kes tegutsevad ausalt ning on kahjuks ka Eesti ettevõtluskeskkonna mainele laiemalt,» ütles justiitsminister Kalle Laanet.

«Kuna äriühingu kustutamine võtab aega oluliselt kauem kui uue osaühingu loomine e-äriregistri kiirmenetluses, on osaühingute sarihülgamistest tekkivad probleemid ajas üha kasvavad. Tahame seda olukorda parandada ning aidata kaasa läbipaistva ja ausa majanduskeskkonna kujundamisele,» rõhutas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles