Pabertšekkide väljastamine võib muutuda vabatahtlikuks

PM Majandus
Copy
Rimi tšekk.
Rimi tšekk. Foto: Lugeja foto

Majandusministeeriumis on valmimas tarbijakaitseseaduse muutus, mis teeks kauplejatele pabertšekkide väljastamine vabatahtlikuks valikuks, kui teatud tingimused ostu eest tasumisel on tarbija poolt täidetud, kirjutab ERR.

Praegu kehtiv seadusandlus kohustab kauplejaid ostjatele välja trükkima paberil ostutšekke, kui arve on 20 eurost suurem.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majanduse ja innovatsiooni asekantsler Sandra Särav rääkis ERR-ile, et tegelikult ei pea paljud tarbijad paberil ostukviitungit vajalikuks. «Näide on Rimi näol, kes ütles, et eelmisel aastal puhtalt tänu sellele, et nad lisasid iseteeninduskassadesse võimaluse ei soovi paberit, nad hoidsid kokku 17 tonni ostutšekke.»

Ministeeriumil on soov tarbijakaitseseadust muuta nii, et pabertšekkide väljastamine ükskõik missuguse ostusumma juures ei ole kohustuslik, kui klient tasub arve näiteks pangakaardiga või kasutab kliendikaarti. Pabertšekkide väljastamise kohustus säiliks muudatuste järgi ainult juhul, kui inimene maksab ostu eest sularahas.

Täispikka artiklit loe ERRi portaalist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles