Tallinna Sadama kasum kukkus kivina

BNS
Copy
Tallinna Sadama juht Valdo Kalm.
Tallinna Sadama juht Valdo Kalm. Foto: Tallinna Sadam AS

Tallinna Sadam teenis kolmandas kvartalis 31 miljonit eurot müügitulu ja 6 miljonit eurot kasumit, vastavalt 13,5 ja 49,1 protsenti vähem kui mullu samal ajal.

Üheksa kuu müügitulu oli 89 miljonit eurot ja kasum ulatus 13 miljoni euroni, samuti vähem kui 2022. aastal, mil käive oli 93,5 miljonit eurot ja kasum 24 miljonit eurot, teatas Tallinna Sadam börsile. Müügitulu languse taga oli laevatasude, elektrienergia müügi, kaubatasude ja muude teenuste tulude vähenemine, mida ei kompenseerinud tulude suurenemine mandri-Eesti ja suursaarte vahelisest üleveoteenusest, reisijatasudest, jäämurdja Botnica prahitasust muude segmendis ja kasutusrendist.

Aasta algusest kokku investeeriti ligi 11 miljonit eurot, 1,5 miljonit eurot vähem kui aasta varem. Üheksa kuu investeeringud olid jäämurdja Botnica regulaarsed dokitööd ja jääklassi parandamine, Paldiski Lõunasadamasse uue kai rajamine, Vanasadamas kai ja kai rambi rekonstrueerimine, reisiterminali D ümbritseva välisruumi rekonstrueerimise lõpetamine, Muuga sadamas veeremkauba teenindusvõimsuse suurendamine ning investeeringud tarkvarasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles