Registreeritud firmade arv kasvas

BNS
Copy
E-äriregister
E-äriregister Foto: Repro

Selle aasta kolmandas kvartalis registreeriti statistikaameti andmeil 6127 ettevõtet, 7,9 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil, mil registreeriti 5680 ettevõtet.

Võrreldes eelmise ehk 2023. aasta teise kvartaliga kasvas registreeritud ettevõtete arv 1,2 protsenti. Tänavu teises kvartalis registreeriti 6057 firmat ja esimeses kvartalis 6521 firmat, selgus statistikaamet andmetest.

Selle aasta kolmandas kvartalis registreeriti kõige rohkem ettevõtteid – 1010 – kutse-, teadus- ja tehnikaalase tegevuse valdkonnas. Järgnesid 879 ettevõttega info ja side valdkond, 825 registreeritud firmaga hulgi- ja jaekaubandusettevõtted ning 603 ettevõttega programmeerimise ja konsultatsioonide valdkond.

Möödunud kvartalis pankrotistus 26 ettevõtet, mullu samal ajal aga 14 ettevõtet ja kvartal varem 42 ettevõtet. Enim pankrotistunud ettevõtteid oli selle aasta kolmandas kvartalis töötlevas tööstuses ja ehituses, mõlemas kokku neli. Kolm ettevõtet kuulutasid pankroti välja nii eriehitustööde, hulgikaubanduse, kinnisvaraalase tegevuse kui ka haldus- ja abitegevuse valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles