GRAAFIK Kantar Emori uuring paljastas, mis on uue kodu ostjale kõige olulisem

BNS
Copy
Kinnisvaraarendus
Kinnisvaraarendus Foto: Mihkel Maripuu

Kantar Emori värskest kinnisvarauuringust selgub, et uue kodu ostmiseks otsuse langetamisel mängivad kõige suuremat rolli kinnisvara hind, madalad kommunaalkulud ning planeering. Neile järgnevad parkimisvõimaluste olemasolu, korteri valgusküllasus ning rüdu olemasolu.

«Inimestele on eelkõige oluline, et nende igakuised kulud oleksid mõistlikud ja ettearvatavad ning korter vastaks nende vajadustele. Võrreldes varasemaga väärtustatakse rohkem kinnisvara asukohta. See tähendab, et kodu otsitakse aina enam konkreetsesse piirkonda,» rääkis Anastassia Lesment Kantar Emorist. «Ka panipaiga olemasolu on aina olulisem – see tuli välja nii ostuotsuse mõjutajana kui ka tegurina, millest praeguse kinnisvara puhul tuntakse kõige suuremat puudust,» lisas Lesment.

Tallinnas või selle lähiümbruses uusarendusse kinnisvara osta plaanivate inimeste seas on suurim nõudlus kolmetoaliste korterite järele. Nende inimeste jaoks on atraktiivseimad piirkonnad jätkuvalt Tallinna kesklinn, Põhja-Tallinn ja Kristiine. «Kesklinna ja Kristiine populaarsus on siiski aastatega järjest vähenemas ning aina enam kaalutakse uue korteri ostmist Tallinna ümbruses asuvatesse valdadesse,» märkis Anastassia Lesment.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles