PayPal sihib Baltikumi idufirmade turgu

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
PayPali Kesk-Euroopa ja Iisraeli asepresident Efi Dahan
PayPali Kesk-Euroopa ja Iisraeli asepresident Efi Dahan Foto: PayPal

PayPal on üks maailma juhtivaid makseplatvorme, millel on üle 400 miljoni aktiivse kasutaja. Nüüd on ettevõte otsustanud aga veelgi enam Baltikumi poole vaadata. Postimehega jagas oma arvamust Kesk- ja Ida-Euroopa ja Iisraeli, samuti Baltikumi piirkonnas, PayPali äritegevuse eest vastutav asepresident Efi Dahani.

Asepresidendi sõnul kasvab piiriülene turg Baltikumis äärmiselt kiiresti. Ligikaudu 88 protsenti PayPali kaupmeestest müüvad Eestis oma tooteid ja teenuseid piiriüleselt. «Nad saavad kasu meie võrgustikust, kus on rohkem kui 400 miljonit aktiivset kontot, kes on valmis kasutama PayPali teenuseid,» tõi Dahan näitena Eesti ning miks PayPal on hakanud rohkem Baltikumi turgusid vaatama.

Teine põhjus, miks PayPal tahab kanda Baltikumis tugevamalt kinnitada, on seotud idufirmade ökosüsteemiga. «Eestis on üks maailma edukamaid idufirmade ökosüsteeme –rohkem kui 1300 idufirmat, paljud neist tegelevad e-kaubandusega, paljud neist tulevad Fintech sektorist,» ütles Dahan ja lisas, et see on valdkond, millele ta on keskendunud, sealjuures on ta põnevil, et muuta sellised ettevõtted veel rohkem rahvusvahelisemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles