Michal: ilmselt peab riik maksma Eesti Energiale 40 miljonit (7)

PM Majandus
Copy
Kliimaminister Kristen Michal.
Kliimaminister Kristen Michal. Foto: Madis Veltman / Scanpix

Kliimaminister Kristen Michal (RE) ütles riigikontrolli energiapoliitika kriitika kohta ETV saates «Esimene stuudio», et iga inimene ise saab mõelda, kes vastutab olukorra eest, milleni see on viinud. Riigikontrolli raport põhineb tema sõnul aga vananenud andmetel.

Riigikontrolli värske raport ütleb, et viimase 10 aasta jooksul ei ole sisuliselt tehtud mitte midagi, et Eestis oleks tagatud elekter varustuskindluse mõttes ja et ka hind oleks konkurentsivõimeline.

Michal nimetas elektri reservvõimsustena Eleringi Kiisa elektrijaama ja Eesti Energia plaanitavat vesinikujaama, millest võib tulla kokku kuni 500 megavatti elektrit.

«Eesti Energiale tuleb tõenäoliselt nende reservide tagamise eest maksta, see hinnang on aastas umbes 40 miljonit,» ütles Michal.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Riigikontrolör Janar Holm kirjutas eile ajalehe Põhjarannik arvamusloos, et valitsus ei ole veel leidnud konkreetset ja realistlikku lahendust, kuidas oleks tagatud, et kodu- ja äritarbijatel oleks tulevikus vajalikul hulgal, igal ajal ja vastuvõetava hinnaga elektrienergiat. Seetõttu võib tekkida oht, et elektri puudujäägi korral meie piirkonnas muutub elektri hind tarbijatele liiga kalliks.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles