Eufooriast ükskõiksuseni Hagen Bikesiga ehk lugu Eesti alternatiivturult

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Hagen Bikesi läks börsile Kaspar Peegi (kollases) ja Taaniel Mägi juhtimisel. Uljalt alanud sõit ei kestnud kahte aastatki.
Hagen Bikesi läks börsile Kaspar Peegi (kollases) ja Taaniel Mägi juhtimisel. Uljalt alanud sõit ei kestnud kahte aastatki. Foto: Sander Ilvest

Investorite meelestatus võib kalduda eufooriast ükskõiksuseni kõigest mõne aastaga. Kastiratta­tootja Hagen Bikes koges seda omal nahal ja inves­toridki said õppetunni.

Aasta 2021 oli Tallinna börsil ülihea. Börsiindeks tõusis aastaga ligi 50 protsenti. Kõik rääkisid pensionireformist, millest pidi majandusse voolama vaba raha ning millest osa pidi jõudma ka pensioni investeerimiskontole. Börsil lõppes tõus juba septembri alguses, kuid ettevõtlikud inimesed leidsid, et sellist rahasadu tuleks ära kasutada oma plaanide rahastamiseks.

Alternatiivturg oli populaarne, ja sellele tegi panuse kastirataste tootja Hagen Bikes. Umbes kuuvanune ettevõte (alates registreerimisest äriregistris) pakkus investoritele osalust firmas, millest keegi polnud midagi kuulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles