Eesti Gaas sai endale üle poole Inkoo talvisest võimsusest (1)

BNS
Copy
LNG-ujuvterminal (FSRU) Inkoos.
LNG-ujuvterminal (FSRU) Inkoos. Foto: IMAGO/Jussi Nukari

Soome Inkoo veeldatud maagaasi (LNG) terminali korraldatud talvise võimsuse jagamisel sai Eesti Gaas endale kuuest tarneaknast kolm, mis koos juba varem broneerituga võimaldab ettevõttel tuua detsembrist kuni aprillini Soome kokku neli gaasilaeva.

«Meie eesmärk on tuua talveperioodil Soome igas kuus üks laev ning tagada seeläbi klientidele ja turule stabiilsus ja tarbimiskindlus. Balticconnectori katkemine on toonud uusi väljakutseid, kuid turg saab süsteemioperaatori, LNG terminali ja gaasi importööride koostöös selle olukorra lahendamisega hakkama,» märkis Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik pressiteates.

Ta selgitas, et Balticconnectori intsidendi mõju Baltimaades on võrreldes Soomega oluliselt väiksem. Balti riikides asuvaid kliente teenindab ettevõte Leedu Klaipeda terminali ning Lätis Incukalnsi maa-aluse suure gaasihoidla kaudu. Eesti Gaasi kinnitusel on sinna tänaseks varutud piisav gaasi talvevaru.

Eesti Gaas on enam kui kolmekordistanud sel aastal oma LNG tarneid – möödunud aasta viie laeva asemel toob ettevõte sel aastal piirkonda 18 laevatäit LNG-d. Soome ja Balti piirkonna impordist kolmandik liigub Eesti Gaasi kaudu. Gaas tuleb valdavalt Ameerika Ühendriikidest ja Norrast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles