Euroopast on saanud tõeline nuhkimisimpeerium

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Politico toob välja, et Euroopas kasutavad nuhkvara laialt ka riigiasutused alustades haridusasutustest ja lõpetades maksuametitega. Kasutatakse ka nuhkvara, mis isegi USAs on juba ära keelatud.
Politico toob välja, et Euroopas kasutavad nuhkvara laialt ka riigiasutused alustades haridusasutustest ja lõpetades maksuametitega. Kasutatakse ka nuhkvara, mis isegi USAs on juba ära keelatud. Foto: KACPER PEMPEL/Scanpix

Politico kirjutab, et Euroopa valitsused on silmakirjalikud: samal ajal kui inimeste kaitse nimel viibutatakse näppu Facebooki ja Google’i suunal, nuhivad riigiasutused inimeste järele nii, nagu homset poleks. Karistamatult.

Politico kirjutab, et Euroopas puuduvad tegelikult reeglid selle kohta, kes ja miks võib inimeste vastu nuhkvara kasutada, ja seetõttu kasutavad seda oma suva järgi kõik – alates haridusministeeriumidest ja lõpetades maksuametitega.

Politico andmetel on praktiliselt igal Euroopa riigil olemas oma nuhkvarafirma, kelle teenuseid kasutatakse. Politico andmetel oli europarlamendi nuhkimisskandaali sattunud juhi Roberta Metsola vastu kasutatud nuhkvara samuti Euroopa omatoodang – Intellexa tehtud ja turundatud. Intellexa loojaks on endine Iisraeli sõjaväelane. Intellexa on isegi USAs musta nimekirja pandud. Klikid internetis lingile – ja ongi nuhkvara su seadmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles