Michal kooskõlastas tingimuslikult õlitehase keskkonnamõjude aruande (1)

BNS
Copy
Eesti Energia uus õlitehas oleks pidanud valmis olema märtsis, praegu jääb ehitus mitmeks kuuks seisma.
Eesti Energia uus õlitehas oleks pidanud valmis olema märtsis, praegu jääb ehitus mitmeks kuuks seisma. Foto: Tairo Lutter

Kliimaminister Kristen Michal kooskõlastas reedel Enefit 280-2 õlitehase keskkonnamõju hinnangu aruande – tingimusel, et tehas saab töötada kuni 2034. aasta lõpuni – ning esitas riigikogule tähtajalise kompleksloa väljaandmiseks vajalikud seadusemuudatused.

Kliimaminister Kristen Michal selgitas, et riigikohus viitab selgelt, et ehitusloa ja kompleksloa saab välja anda siis, kui tehas kliimaeesmärkide sisse mahub. «Kliimaministeeriumi analüüs näitab, et õlitehas mahub kliimaeesmärkide sisse kuni 2035. aastani. Kui tehas töötaks sama tehnoloogiaga ka 2035. aastal, moodustaks see 10 protsenti Eesti eesmärkidest ning teised ettevõtted peaksid Eesti eesmärgi täitmiseks tegema ebamõistlike pingutusi,» nentis Michal pressiteates.

«Õlitehase suur keskkonnajälg kahandab uute investeeringute tegemise võimalusi ning vähendab kõigi teiste Eesti ettevõtete konkurentsivõimet. Me leidsime parima võimaliku lahenduse keerulises olukorras, nii saab olemasolevat kasutada piiratud ajas, seejärel tuleb muuta tootmistehnoloogia vähem saastavamaks,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles