NÄDALA PERSOON Kaia Vask: valitsus võib tahta, aga selle asja otsustame meie (2)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Ametiühingute keskliidu juhi Kaia Vase hinnangul võiksid kõik palgatööd tegevad inimesed olla ametiühingu liikmed. Keskliidu juhina on ta eesmärk, et töötajate elu läheks paremaks. Mõõta saaks seda õnnelikkuse indeksiga ja sellega, et palgatööd ei otsita enam nii palju välismaale.
Ametiühingute keskliidu juhi Kaia Vase hinnangul võiksid kõik palgatööd tegevad inimesed olla ametiühingu liikmed. Keskliidu juhina on ta eesmärk, et töötajate elu läheks paremaks. Mõõta saaks seda õnnelikkuse indeksiga ja sellega, et palgatööd ei otsita enam nii palju välismaale. Foto: Tairo Lutter

Kaks nädalat tagasi valisid ametiühingutegelased keskliidu juhiks Kaia Vase, kes on ligi veerand sajandit seisnud meremeeste töötingimuste eest. Ametiühinguliikumine teeb Eestis vähikäiku. Kuidas ametiühingute uus juht selle eduks pöörab?

Kaia Vask võtab ajakirjanikud vastu Kadrioru veerel, peakivist müüridega hoone ärklikorrusel õige kitsukestes tubades. Et kuidagi meie vestlust üles soojendada, pärin, kas talle meeldib joosta või jalgrattaga sõita. Kaia Vask kostab, et ei üks ega teine.

«Ma sõidan jalgrattaga, aga mitte pidevalt, ja viimastel aastatel pole aegagi olnud,» ütleb ta.

Kuhu aeg on siis kadunud?

Mu abikaasa hukkus kaks aastat tagasi ja pärast seda on kogu pereelu olnud minu õlgadel. See võtab jõu ja aja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles