Selgus Eesti mõjukaim personalijuht

PM Majandus
Copy
Fotol vasakult Age Vanajuur (Tallink), Liana Kirspuu (kaitseressursside amet), Evely Gorobinski (SOL Baltics) ja Annika Kitsing (statistikaamet).
Fotol vasakult Age Vanajuur (Tallink), Liana Kirspuu (kaitseressursside amet), Evely Gorobinski (SOL Baltics) ja Annika Kitsing (statistikaamet). Foto: PARE/ Raul Mee

Eesti Personalijuhtimise Ühingu PARE üldkoosolekul selgus 2023. aasta mõjukaim personalijuht, kelleks valiti SOL Balticsi kestlikkuse ja äriarenduse üksuse juht Evely Gorobinski, kes veel hiljaaegu juhtis ettevõttes Baltikumi personaliosakonda.

«Ta on tõsine ja sisuline personali- ja juhtimise valdkonna eestvedajaga. Tema avatus SOLi perefirma kogemusi jagades avaldab muljet,» põhjendasid Gorobinski kandidatuuri ülesseadjad.

Žürii liikmed nõustusid, et Gorobinski juhtida on keerulise valdkonna personaliosakond ning ta on sellega suurepäraselt hakkama saanud. Lisaks panustab ta palju ka väljapoole, lüües kaasa ka PARE koolitusprogrammide koolitajana.

Tänavu oktoobrist algas Gorobinskil uus etapp SOL Balticsi töökarjääris. Pärast 18 aastat personalijuhtimise maailmas alustab ta SOLis Baltikumi üksuse ehk kestlikkuse ja äriarenduse üksuse juhtimist.

Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE tunnustas ka teisi valdkonna tipptegijaid.

Südamega eestvedajaks valiti Age Vanajuur (Tallink). Žürii liige Veiko Veskimäe kommenteeris, et Vanajuur on juhtinud Tallinki personalivaldkonda väga raskel ajal, kus ettevõte läks läbi mitmest kriisist ja pidi tegema palju raskeid otsuseid. «Personali vaates on tal olnud palju väljakutseid, et inimesi keerulistel aegadel eest vedada ja sellega on ta kindlasti südamega eestvedaja tunnustust väärt,» sõnas Veskimäe.

Südamega arendajaks valiti Helo Tamme (HR Selts). Žürii liige Estel Pukk kommenteeris, et Tamme on suutnud mõne aastaga suure personaliinimeste kogukonna üles ehitada. «Ta on kiire tegutseja, algatab koos vabatahtlikega personaliinimesi ja -valdkonda arendavaid projekte ning inspireerib positiivsusega,» selgitas Pukk.

Südamega uuendajaks valiti Annika Kitsing (statistikaamet). Žürii liige Veiko Veskimäe ütles, et riigiasutustes on keeruline kiireid muudatusi teha, aga ka riigi personalipoliitika vajab ajakohastamist. «Sellega on Kitsing statistikaametis kenasti hakkama saanud,» selgitas Veskimäe. Meelis Mandel lisas, et suurte, juhtimist puudutavate muudatuste juures, nagu on praegu tehtud statistikaametis, on personalijuhi roll ääretult tähtis.

Nooreks talendiks valiti Liana Kirspuu (kaitseressursside amet), kelle kohta ütles žürii liige Kaur Kajak, et kui vaadata avaliku sektori personalijuhte, siis ta teeb oma asja hingega ja pühendunult. «Kohati isegi liiga südamega. Seega oli lihtne teda valida,» kommenteeris Kajak.

Mõjukaima personalijuhi konkursi žüriisse kuulusid tänavu mõjukaim personalijuht 2022 Estel Pukk (Verston), parim juht 2023 Veiko Veskimäe (Verston), Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja tegevdirektor Mait Palts ning rahandusministeeriumi halduspoliitika asekantsler Kaur Kajak.

Varem on mõjukaima personalijuhi tiitli pälvinud Irene Metsis, Kadi Tamkõrv, Kaija Teemägi, Maria Kütt, Ülle Pind ja Estel Pukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles