Ebakindlus muutub üha süngemaks, aga Merko Ehituse kasum kasvas käibest kiiremini

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Foto: Tairo Lutter

Merko Ehituse kolmanda kvartali käive kasvas 11,3 protsenti, 122,5 miljoni euroni. Kasum kasvas samal ajal 28,4 protsenti, 12,6 miljoni euroni.

Merko Ehituse juhtkonna sõnul toetas kolmanda kvartali ja 9 kuu majandustulemusi olulisel määral valminud korteriarendusprojektides juba varasemalt eelmüüdud korterite üleandmine. Merko kontsernis on ehitusjärgus ja eelmüüdud korterite varu, tulenevalt majanduslangusest ja kinnisvaraturu madalseisust, eelmise paari aastaga võrreldes oluliselt väiksem ning see avaldab järgmistel aastatel kontserni majandustulemustele negatiivset mõju.

Kehv makromajanduse pilt ja üldine ebakindlus kolmandas kvartalis ei paranenud ning investeeringud uutesse arendusprojektidesse on jätkuvalt pärsitud. Ka ettevaade on selles osas väga nõrk, majanduse väljavaated veelgi halvenenud ja taastumine lükkunud kaugemasse tulevikku tulenevalt keskpankade intressipoliitikast, jätkuvast inflatsioonist, heitlikust energia- ja maksupoliitikast ning eelkõige geopoliitilisest olukorrast. 9 kuuga investeeris kontsern töös olevatesse arendusprojektidesse ja uutesse kinnistutesse kokku 73 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles