Luminori kasum tõusis 62 protsenti

BNS
Copy
Luminori peakontor Tallinnas.
Luminori peakontor Tallinnas. Foto: Tairo Lutter

Tänavu kolmandas kvartalis teenis Luminor pank netokasumit 65,1 miljonit eurot, seda oli 2022. aasta kolmanda kvartaliga võrreldes 62,8 protsenti enam.

Kasv oli peamiselt tingitud puhta intressitulu paranemisest. Luminori krediidikahjude eraldised olid suuremad, nagu ka maksukulu pärast Leedu ajutise pangamaksu kehtestamist, teatas pank.

Võrreldes 2022. aasta kolmanda kvartaliga paranes panga kulude ja tulude suhe 9,5 protsendipunkti võrra, 48,6 protsendini, ning see suurendas omakapitali aastapõhist tootlust tasemele 14,9 protsenti. Luminori likviidsuskattekordaja oli 176,2 protsenti ning esimese taseme põhiomavahendite suhtarv CET1 ja kogukapitali suhtarv, võttes arvesse perioodi puhaskasumit, oli kvartali lõpu seisuga 23,9 protsenti.

Luminori viivislaenude osakaal oli 2023. aasta kolmandas kvartalis 1,3 protsenti kogu laenuportfellist. Valitseva majanduskeskkonna ja kasvanud intressimäärade tõttu vähenes kolmandas kvartalis nõudlus uute laenude järele ja hoiused vähenesid marginaalselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles