Saunum alandas oluliselt käibe-eesmärki

BNS
Copy
Saunumi kerisega saun.
Saunumi kerisega saun. Foto: Saunum

Saunum Group AS, Saunum Saunas OÜ ja Saunum Sauna Team OÜ konsolideeritud oktoobrikuu müügikäive keriste, keriste lisade, sauna sisekliimaseadmete, kerise automaatika ja saunaehituse müügist ulatus 302 900 euroni, täpselt aasta tagasi, 2022. aasta oktoobris, oli ettevõtte käive 206 800 eurot.

Samas tõdes Saunum Groupi juhatuse liige Henri Lindal börsiteates, et vaatamata kahele tugevale kuule aasta lõpus peab ettevõte aprillis prognoositud 5,8 miljoni eurost käibesihti siiski alandama. «Praegu näeme, et kontsern liigub 4,2 miljoni euro käibekursil, aga vähemasti teisel poolaasta lõikes prognoosime ka kasumisse jõudmist. Mitte ainult kasumisse jõudmine, vaid ka rahavoo positiivseks jõudmine on praegu ettevõtte peamiseks eesmärgiks, mistõttu oleme vähendanud erinevaid tegevuskulusid. Muu hulgas koondas Saunum Saunas OÜ oktoobris neli töötajat,» nentis ta.

«Oktoobris tarnisime keriseid ja saunasid kokku 13 erinevasse riiki. Eksport moodustas üle 70 protsendi Saunumi käibest,» märkis juhatuse liige. «Oktoobris oli Saunumile kõige tugevam turg seekord Saksamaa. Ilmselt oli tavapärasest suurem müük seotud asjaoluga, et osalesime edukalt 24.–27. oktoobrini Kölnis oma valdkonna ühel Euroopa suurimal Aquanale messil. Messile eelnev ning messil saadud positiivne tähelepanu ja tagasiside lõi positiivset fooni oktoobrisse, aga ka nähtavasse lähitulevikku,» selgitas Lindal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles