Meremeeste ametiühing: automaks peab sõltuma läbisõidust (6)

BNS
Copy
Autod Tallinna liikluses.
Autod Tallinna liikluses. Foto: Tairo Lutter

Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing (EMSA) saatis rahandusministeeriumile pöördumise, milles leiab, et mootorsõidukimaksu eelnõu ei ole päris hästi kooskõlas seaduse koostamisel püstitatud eesmärkidega, kuna üldjuhul ei ole seisev mootorsõiduk keskkonnale ega teedevõrgule koormav.

Seetõttu teeb ametiühing ettepaneku tuua seadusesse sisse mootorsõiduki läbisõidust sõltuv aastamaksu ja registreerimistasu kordaja. Muudatuse eesmärk oleks EMSA sõnul välistada automaksuga koormamisest mootorsõidukid, mis praktikas keskkonda ei saasta ja teid ei koorma. Antud muudatus aitaks ühingu hinnangul oluliselt vähendada ka automaksu juurutamisega seonduvat administreerimiskoormust, mis võib juba ammu kasutusest väljas olevate sõidukite, nende maksejõuetute omanike kui ka muude põhjuste tõttu osutuda üle jõu käivaks.

Nii meremeeste kui ka teiste elukutsete esindajad, kes oma töö eripära tõttu saavad mootorsõidukit kasutada pelgalt piiratud ajal aastast, ei ole kavandatud kujul mootorsõiduki aastamaksu kehtestamine EMSA hinnangul õigustatud, samuti, nagu ka autokollektsionääride või museaalide omanike puhul.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles