Kreditex ja Ühisraha: finantsinspektsiooni otsus ei ole õigustatud

PM Majandus
Copy
Konstantin Esolainen, Kreditexi tegevjuht.
Konstantin Esolainen, Kreditexi tegevjuht. Foto: Sergei Zjuganov

Finantsinspektsiooni teisipäevane otsus, tunnistada AB Kreditex AS-i ja Ühisraha OÜ krediidi- ja hüpoteekrediidiandja ja -vahendaja tegevusload kehtetuks, ei ole Kreditexi ja Ühisraha hinnangul sisult ja formaalselt õiguspärased ning kahjustab ettevõttete ja nende klientide huve, piirates paljude klientide võimalusi saada Eesti turult neile sobivat finantsteenust.

«Peame väga kahetsusväärseks, et finantsinspektsioon on langetanud otsuse, mis AB Kreditex ASi ning Ühisraha OÜ hinnangul ei ole formaalselt õiguspärane, ei tugine faktidele ning kahjustab ettevõtlusvabadust ja mõlema ettevõtte klientide huve,» selgitas AB Kreditex AS-i juhatuse liige Konstantin Esolainen. Ta lisas, et ettevõtte on täitnud kõiki seadusest tulenevaid kohustusi nii riigi, klientide kui ka Finantsinspektsiooni ees.

«Nii Kreditexi kui ka Ühisraha tegevus vastab kehtivatele tegevusloa andmise tingimustele,» ütles Ühisraha OÜ juhatuse liige Jekaterina Rozenštrauch ja lisas, et ühisraha hinnangul ei ole finantsinspektsiooni otsus proportsionaalne, kuna piirab finantsteenuste mitmekesisust turul, vaatamata asjaolule, et oleme täitnud kõiki kohustusi, mis meile on pandud ja lähtunud kõiges seadusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles