Advokaadibüroo KPMG: ekspordiriske hajutanud puidutöösturitel on eelis

BNS
Copy
Puidukoda. Puidutööstus. Karksi osaühing Puidukoda.
Puidukoda. Puidutööstus. Karksi osaühing Puidukoda. Foto: Elmo Riig, Sakala

Puidusektori ettevõtjaid nõustav Advokaadibüroo KPMG Law juhtivpartner Karin Orase sõnul on paljudel Eesti saeveskitel ja puitmajade tootjatel Skandinaavia turu kokkukuivamise tõttu keerulised ajad, ent ekspordiriske hajutanud puidutöösturid on paremas olukorras.

Oras rõhutab, et sektorit tabanud kriisi ajal tuleb puiduettevõtetel tegeleda efektiivsuse tõstmisega, et püsida konkurentsis ajani, mil nõudlus hakkab suurenema. «Kui Skandinaavia turust sõltunud Eesti puitmajade sektor on seal valusalt vastu näppe saanud, siis teisi puidutööstureid on päästnud müügiturgude hajutatus. Uute turgude otsimisega tuleb tegeleda nii heal kui ka keerulisel ajal, sest ärisidemete loomine võib võtta aasta või isegi rohkem, sõltuvalt tulevase ekspordipartneri ärikultuurist,» ütles Oras kommentaaris.

Advokaadibüroo juhtivpartner märkis, et selle aasta teises kvartalis langesid Eesti suuremate puidutööstusettevõtete käibed 30–40 protsenti, kuid neile järgnes firmasid, mis suutsid käivet sama palju kasvatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles