SME Finance: Eesti ettevõtete maksekäitumine on üllatavalt hea

BNS
Copy
Reelika Sõnitsar, smeGo Eesti tegevjuht.
Reelika Sõnitsar, smeGo Eesti tegevjuht. Foto: smeGO Eesti

Nii väike- ja keskmise suurusega ettevõtjatele (VKE) finantslahendusi pakkuva SME Finance'i andmed näitavad, et hoolimata mitmendat kvartalit püsivast majanduslangusest on ettevõtjate maksedistsipliin endiselt hea.

«Eestis meil üle 60-päevaseid võlglasi ei ole ja me ei tähelda Eestis enda klientide puhul praegu veel ka seda, et maksekäitumine oleks oluliselt halvenenud, vaid pigem püsib see stabiilselt väga madalal tasemel,» rääkis SME Finance Estonia OÜ tegevjuht Reelika Sõnitsar pressiteates. Võrreldes jaanuarikuuga on viivislaenude osakaal SME Finance'i portfellis kasvanud 0,4 protsendipunkti võrra.

Kui vaadata viivislaenude osakaalu riigiti, kus SME Finance tegutseb juba pikemat aega, siis Soomes on nende osakaal 3,11 protsendipunkti võrra langenud, Eestis on seis jäänud sisuliselt samaks ehk tõusnud 0,02 protsendipunkti, Lätis on viivislaenude osakaal tõusnud 0,72 ja Leedus 0,92 protsendipunkti. «Hollandi turule laienes SME Finance alles tänavu aprillis ja seetõttu meil selle turu kohta veel võrreldavat statistikat ei ole,» märkis Sõnitsar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles