Samsung: ka telerit peab küberrünnaku eest kaitsma

BNS
Copy
Samsung The Wall teler. Fotol Samsungi võtmekliendihaldur Erko Ensling
Samsung The Wall teler. Fotol Samsungi võtmekliendihaldur Erko Ensling Foto: Madis Veltman

Samsung Eesti koduseadmete tootekoolitaja Alari Pennar rõhutab, et lisaks nutitelefonile ja arvutile on inimestel kodudes rohkelt teisi internetiga ühendatud seadmeid, näiteks telekas, mille puhul tuleb samamoodi mõelda küberturvalisusele.

«Tuleb aru saada, et tänapäeval on paljud meie koduseadmed sisuliselt eraldiseisvad arvutid. Need on ühendatud internetiga nende sees on protsessor ja nad on selles mõttes klassikalisele arvutile üsna sarnased. See tähendab, et ideeliselt võib küberpätt kasutada sinu koduvõrku pääsemiseks hoopis sinu telerit või tolmuimejat,» toonitab Pennar.

Esimese asjana soovitab Pennar teha ära põhilised küberhügieenivõtted enda koduse wifi-võrguga. Esiteks tuleks kindlasti vahetada enda koduse wifi-võrgu parool erinevaks sellest, milleks selle paigaldanud tehnik selle seadis. «Mõnikord on vaikimisi wifi parool ühel internetiruuteri mudelil läbivalt sama ning seda ei ole keeruline kasvõi Google'ist leida. Seega sisuliselt võib sinu wifi parool olla lihtsalt internetist leitav, seega tasub see ära vahetada,» nendib Pennar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles