INTERVJUU Kalle Kose: finantsvabadus iga hinna eest – milleks? (3)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Luminori privaatpanganduse juht Kalle Kose peab finantsvabaduse saavutamisest tähtsamaks finantsmugavust.
Luminori privaatpanganduse juht Kalle Kose peab finantsvabaduse saavutamisest tähtsamaks finantsmugavust. Foto: Taavi Sepp, Postimees

Luminori privaatpanganduse varahaldur Kalle Kose on hoidnud kätt börsipulsil juba enam kui 25 aastat. Tema kogemusel kohaselt pole aktsiat, mida saaks osta ja unustada kümneks aastaks. See on liiga pikk ja prognoosimatu aeg. Ise koges ta seda Nokia aktsiaga, kuid tänapäeval ei saa välistada, et ka Apple’it ähvardab sama saatus. Samas ei mõista ta iga hinna eest finantsvabaduse poole pürgijaid.

Kuidas investeerite oma raha?

Püüan investorina istuda korraga mitmel toolil. Enamus mu portfellist on passiivne, mille investeerin börsil kaubeldavatesse fondidesse ehk ETFidesse. Väiksemas osas olen aktiivne investor, kus ka pigem kasutan ETFe, aga ka üksikaktsiaid. Aktiivse investorina annan endale aru, et siin peaks olema peamine eesmärk saavutada turutootlusest parem tulemus, kuid see on päris ambitsioonikas eesmärk. Selleks tuleb palju tööd teha. Praegu ma ei näe, et mul selleks oleks väga palju aega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles