Kaevandushiiud ei soovi enam teemantidega tegelda

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autraaliast Rio Tinto kaevandusest leitud 12,76 karaadine teemant, mis on suurim Austraaliast leitud roosa teemant.
Autraaliast Rio Tinto kaevandusest leitud 12,76 karaadine teemant, mis on suurim Austraaliast leitud roosa teemant. Foto: SCANPIX

Maailma suuruselt kolmas kaevanduskompanii Rio Tinto plaanib müüa oma teemandikaevandusüksuse, sest vääriskivide kaevandamine ei sobi enam kontserni strateegiaga, kirjutab Bloomberg.

Vastavalt Bank of America hinnangule on üksus väärt 2,56 miljardit dollarit.

Analoogilise avalduse tegi maailma suurim kaevanduskompanii BHP Billiton, kes teatas novembris, et kavatseb müüa mõned või kõik teemanditööstusega seotud varad, kaasa arvatud Ekati teemandikaevandus Kanadas, sest selle kasv on liiga aeglane ja see ei sobi ettevõtte strateegiaga, mille kohaselt investeeritakse «suurtesse, kauakestvatesse» varadesse.

Rio Tinto opereerib Argyle’i teemandikaevandust Austraalias, omab 60 protsenti Diaviki kaevandusest Kanadas ning 78 protsenti Murova kaevandusest Zimbabwes.

Bank of America hinnangul andsid teemandikaevandused kaks protsenti Rio maksu- ja kulumieelsest kasumist. Teemandisegmendi puhaskasum oli eelmisel aastal 10 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles