Gaasitoru purunemisega seoses uuritav Hiina laev poleks tohtinud ilma ühe ankruta merele minna (6)

Erkki Erilaid
Copy
Newnew Polar Bear pärast Balticconnectori intsidenti Peterburi sadamas. Fotolt on näha, et ankrukett ripub merre, selle asemel et oleks koos ankruga üles tõmmatud nagu tavapäraselt lavadel, mis on juba sadamas kai külge kinnitatud.
Newnew Polar Bear pärast Balticconnectori intsidenti Peterburi sadamas. Fotolt on näha, et ankrukett ripub merre, selle asemel et oleks koos ankruga üles tõmmatud nagu tavapäraselt lavadel, mis on juba sadamas kai külge kinnitatud. Foto: Portnews.ru

Seda, et Hiina kaubalaeval Newnew Polar Bear lubati Peterburi sadamast teekonda Põhja-Jäämerele jätkata vaid ühe ankruga, peavad merenduseksperdid täiesti erandlikuks.

Hiina konteinerilaeva võimalik seotus gaasitoru purunemisega tekitab üha rohkem küsimusi. Soome uurijad leidsid mere põhjast ankru ning uurimine keskendub aina enam Hiina konteinerilaevale.

Kaliningradist Peterburi sõitnud laev oli 8. oktoobri ööl kahjustuse tekkimise ajal gaasitoru kohal. Kui laev hiljem tagasiteel Peterburist lahkus, said Soome ametivõimud teate, et laeva vasakul küljel näib olevat vööriankur puudu. Seda kinnitasid ka laevast Peterburi sadamas ja hiljem, 22. oktoobril Arhangelski lähistel pukseerimisel tehtud fotod.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles