GRAAFIKUD Hoiu- laenuühistute kasumist on kadunud üle poole

Copy
Eurod
Eurod Foto: Willfried Wende / Unsplash

Eesti Panga andmetel oli hoiu-laenuühistute (HLÜ) bilansimaht kolmanda kvartali lõpus ligi 135 miljonit eurot, eelmise kvartaliga võrreldes oli maht samal tasemel, kuid aastaga on see vähenenud 0,7 protsendi ehk miljoni euro võrra. HLÜde kasum aga on aastatagusega võrreldes vähenenud enam kui poole võrra ehk 53 protsenti. 

Hoiu-laenuühistutel oli kolmanda kvartali lõpus 13 747 liiget, mida on 32 võrra vähem kui eelmises kvartalis ja 30 liikme võrra vähem kui aasta tagasi samal ajal, teatas keskpank.

HLÜ-de kolmanda kvartali kasum oli 36 000 eurot. Teise kvartali kasum oli 202 000 eurot ja aasta eest kolmandas kvartalis oli kasum 77 000 eurot.

Üle 60 päeva viivises olevate laenude maht oli 2,8 miljonit eurot ehk 2,7 protsenti laenuportfellist majapidamiste ja ettevõtete peale kokku. See kasvas eelmise kvartaliga võrreldes pisut rohkem kui 600 000 euro võrra.

 

Majapidamiste hoiuste jääk HLÜ-des oli kolmanda kvartali lõpus 91 miljonit eurot ja aastaga vähenes see 2 miljoni euro võrra. Majapidamiste hoiustest suurima osa moodustavad kuni aastase tähtajaga hoiused, mida on 36 miljoni euro väärtuses. Ettevõtete hoiuste jääk oli ligi 10 miljonit eurot, kasvades aastavõrdluses 2 miljoni euro võrra. Ka ettevõtete hoiustest enamiku ehk 6 miljonit eurot moodustasid kuni aastase tähtajaga hoiused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles