Indrek Saar: kuluhüvitiste tõttu tembeldati mind otsekohe mölakaks (4)

PM Majandus
Copy
Indrek Saar riigikogus.
Indrek Saar riigikogus. Foto: Teele Toova / Scanpix

Isegi kui riigikogu liige ei ole enda kodu bensiinilaoks muutnud või mitut kütust ühel ajal tankinud, on kokkupuude kuluhüvitistega avalikkuse silmis igal juhul toksiline, tõdesid endised tipp-poliitikud Laine Randjärv ja Indrek Saar Äripäeva raadio saates «Poliitikute töölaud».

Viimastel päeval on kõlanud ettepanek vähendada saadikute kuluhüvitisi 30 protsendi asemel 20 protsendile palgast, aga võtta seejuures neilt ära aruandekohustus.

Saar meenutab, et 2007. aastal noore poliitikuna sai ta sarnase reformi tõttu šoki. «Kui see info siis avalikkuse jõudis, sain avalikkuse reaktsioonist aru, et kui minust seni oli näitleja ja teatrijuhina lugu peetud, siis nüüd olin mölakas,» ütleb Saar.

Loe pikemalt Äripäevast.

Postimees kirjutab, et riigikogu juhatus hakkab täna arutama, kas ja kuidas muuta riigikogu liikmete kuluhüvitiste süsteemi.

Riigikogu aseesimees Toomas Kivimägi (Reformierakond) ütles esmaspäeval ERRile, et riigikogu liikmetele võiks kehtida ministritega sarnane kord, kus kuluhüvitised on teatud protsent palgast ja kuludokumente esitada ei oleks vaja. Kivimäe ettepaneku kohaselt võiks kuluhüvitiste nn pimedaks tegemisel tuua selle piiri alla, 20 protsendi peale.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles