Kaamos Ehitus langes vaatamata käibekasvule kahjumisse

BNS
Copy
Kaamose juht Marek Pohla.
Kaamose juht Marek Pohla. Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

Kaamos Ehitus OÜ müügitulu kasvas mullu 5,7 protsenti, 31,2 miljoni euroni, mille juures langes ettevõte aga tunamullu teenitud ligi 1,3 miljoni euro suurusest kasumist pea 2,2 miljoni euroga kahjumisse.

«2022. aasta oli kogu ehitussektorile keeruline aasta Ukraina sõjast tingitud mõjude tõttu, mis tekitas nii materjalide kui ka muude sisendhindade kiiret kasvu, mida oli keeruline ette prognoosida. Sellele lisandusid materjalide tarneprobleemid ja tööjõupuudus,» selgitas juhtkond majandusaasta aruandes kahjumi tekke põhjuseid.

Möödunud aasta tähtsamatest projektidest valmis Vikimõisa elukvartali esimene ja teine etapp, samuti andis ettevõte üle uued kodud Hõbemetsa elamurajoonis ja ridaelamuboksid Mõtuse tänaval Bulvari arenduses. Kokku andis Kaamos Ehitus 2022. aastal ekspluatatsiooni üle 170 uue kodu.

2022. aastal jätkas ettevõte töödega Avala ärikvartalis ja alustas kahe päikesepargi ehitamist võimsusega ligi 10 megavatti. Suuri investeeringuid möödunud aastal ei tehtud ja ei planeerita teha ka lähitulevikus.

31. detsembri seisuga töötas Kaamos Ehituses 36 inimest, kahe võrra enam kui 2021. aastal. Tööjõukulud kokku kasvasid aastavõrdluses 18 protsenti, pea 2,4 miljoni euroni. Möödunud aasta lõpus oli ettevõtte juhatus kolmeliikmeline, 2022. aasta jooksul arvestati juhatusele tasusid 262 160 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles