Farmaatsiaettevõtja: Balti börs vajab rohkem reaalmajanduse ettevõtteid

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Munade sorteerimine APFi laos.
Munade sorteerimine APFi laos. Foto: Foto Mihkel Maripuu, Postimees

Balti börs vajab rohkem stabiilseid tootmisettevõtteid, mis aitaks mitmekesistada täna börsil esindatud sektoreid. Seetõttu hoian pöialt APF Holdingsi käimasolevale IPO-le, ütles börsil noteeritud ravimifirma J. Molner AS-i asutaja Jason Grenfell-Gardner.

«First North vajab rohkem tugevaid ja selge äriplaaniga reaalmajanduse ettevõtteid, mis pakuvad investeerimisvõimalusi ka investoritele, kellel on kaks jalga maas. Küpse ettevõttena, millel on selge ja konkreetne äriplaan, võib APF-i võrrelda First Northi nimekirjas noteeritud Läti ettevõtetega nagu Madara või Virši. Loodan, et APF Holdingsist saab hea eeskuju ja julgustus ka teistele sarnastele ettevõtetele oma aktsiate börsile toomiseks,» ütles Grenfell-Gardner.

«Tunnen isiklikult APF-i juhtkonda ning hindan väga seda, kuidas on nad viimase viie aastaga suutnud vanakooli munatootjast kasvatada kaasaegse linnukasvatusettevõtte. Siinse piirkonna suurtest munatootjatest loobub APF puurikanade munadest kõige kiiremas tempos. APF-i äriplaan peaks olema arusaadav ka sektorist kaugel seisvale inimesele: uus linnumaja lubab suurendada kanade arvu ja see omakorda munatoodangut. Suurem maht võimendaks ka finantstulemusi,» märkis Grenfell-Gardner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles