Harju Elekter tegi tugeva tulemuse

BNS
Copy
Harju Elekter.
Harju Elekter. Foto: Madis Veltman / Postimees

Harju Elektri kontserni kolmanda kvartali müügitulu oli 56,2 miljonit eurot, kasvades aastaga 22,1 protsenti, samas kui puhaskasum oli ligi 3,4 miljonit eurot, enam kui kaks korda rohkem kui aasta varem, mil kasum oli 1,4 miljonit eurot.

Üheksa kuu müügitulu kasvas aastaga 26,3 protsenti 158,3 miljoni euroni. Valdava osa müügitulu kasvust andis elektriseadmete müük, suurenedes kvartalite võrdluses 11,7 miljonit eurot. Üheksa kuu võrdluses kasvas elektriseadmete müügitulu 39,4 miljoni euro võrra, teatas kontsern börsile. Üheksa kuu brutokasum oli 19,4 miljonit eurot ja brutokasumi marginaal 12,2 protsenti. Puhaskasumit teeniti üle 5 miljoni eurot, veel aasta varem jäi kontsern kolme kvartali koondarvestuses 3,1 miljoni euroga kahjumisse.

Kontserni äritegevuse kulud olid eelmises kokku 52,4 miljonit eurot ning üheksa kuuga 150,4 miljonit eurot, näidates väikest tõusu. Valdava osa äritegevuskulude tõusust andis müüdud toodete ja teenuste kulude kasv, mis jäi mõlemas perioodis alla müügitulu kasvutempole, kvartalis 0,8 ja üheksa kuu võrdluses 6,1 protsendipunkti võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles