Kinnisvaraturu aktiivsus langes

BNS
Copy
Ebakindlus majanduses avaldub ka kinnisvaratehingutes, mille arv jätkab langemist.
Ebakindlus majanduses avaldub ka kinnisvaratehingutes, mille arv jätkab langemist. Foto: Mihkel Maripuu

Maa-ameti andmetel toimus 2023. aasta kolmandas kvartalis 10 373 ostu-müügitehingut koguväärtuses 1,13 miljardit eurot, tehingute arv ja koguväärtus olid 17 protsenti madalamad kui aasta tagasi samal ajal.

Kolmas kvartal näitas samuti langust võrdluses eelnenud kvartaliga, tehingute arv ja koguväärtus vähenesid vastavalt 7 ja 10 protsenti. Aastases võrdluses on toimunud hoonestamata maa tehingute koguväärtuse kasv 2 protsenti, kuid hoonestatud maa ja korteriomandite koguväärtus vähenes vastavalt 27 protsenti ja 16 protsenti. Võrreldes eelneva kvartaliga kasvas hoonestamata ja hoonestatud maade tehingute käive vastavalt ligi 1 protsendi ja 6,5 protsenti, samas kui korteritega tehtud tehingute koguväärtus langes kvartali võrdluses 18 protsenti, teatas maa-amet.

Enim tehinguid tehakse korteriomanditega, mis moodustavad kõikide ostu-müügitehingute koguarvust 52 protsenti. Hoonestamata maadega tehti 23 protsenti ja hoonestatud maadega 19 protsenti tehingutest. Koguväärtusest moodustavad tehingud korteritega 53 protsenti, hoonestamata maadega 16 protsenti ja hoonestatud maadega 28 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles