GRAAFIKUD Eestlastel raha jagub: kaarditehingute arv kerkis 2,6 miljardini

BNS
Copy
Raha ja dokumendid.
Raha ja dokumendid. Foto: Arvo Meeks

Eestimaalased tegid kolmandas kvartalis makseid kokku 82,3 miljardi euro eest, mida oli 3,7 protsenti rohkem kui aasta tagasi; kaardimaksed moodustasid maksete kogukäibest 3,2 protsenti.

Riigisiseste kliendimaksete käive ilma kaardimakseteta oli kolmandas kvartalis 51,6 miljardit eurot ja nende arv 51,3 miljonit. Teise kvartaliga võrreldes kahanes riigisiseste kliendimaksete käive 6,1 protsenti ja arv 1,9 protsenti. Aastataguse ajaga võrreldes oli käive 1,2 protsenti ja arv 1,6 protsenti suurem. Riigisisesed maksed moodustasid kolmandas kvartalis 54 protsenti kogu makstavate maksete käibest, teatas Eesti Pank.

Piiriüleste makstavate kliendimaksete käive ilma kaardimakseteta oli 28,1 miljardit eurot ja nende arv 11,7 miljonit. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvas piiriüleste makstavate kliendimaksete käive 8,3 protsenti ja arv 201,4 protsenti. Nõnda suure kasvu peapõhjus on maksete vahendamise teenus. Eelmise kvartaliga võrreldes kasvas piiriüleste makstavate kliendimaksete käive 4,6 protsenti ja arv 23,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles