Eesti Energia õlitehase ehituse peatamine maksab miljoneid eurosid (6)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Eesti Energia juht Andrus Durejko.
Eesti Energia juht Andrus Durejko. Foto: Madis Veltman

Eesti Energia juhatuse esimehe Andrus Durejko sõnul läheb riigikohtu otsus ettevõttele maksma miljoneid eurosid, õlitehase ehitusega aga ei jätkata enne kõikide lubade saamist.

Kahe nädala eest tühistas riigikohus Eesti Energia tütarfirmale​ Enefit Power antud ehitusloa Narva-Jõesuhu õlitehase rajamiseks, sest loa andmisel tehti vigu keskkonnamõju hindamisel. Samas ainult uuest ehitusloast ei piisa.

​Kohtusite reedel rahandusminister Mart Võrklaevaga, mis oli teie sõnum omaniku esindajale?

Me kohtume rahandusministriga aeg-ajalt, võiks rohkem kohtuda, aga kõigil on aega vähe. Minu sõnum oli, et jätkame õlitehasega ja teeme, mida seadus ette näeb: täidame riigikohtu otsust ja menetleme keskkonnamõjude hinnangut ning hakkame taotlema õlitehase kompleksluba.

Kuulasin rahandusministrit viimasel valitsuse pressikonverentsil ega saanud aru, kas ta toetab õlitehase ehituse jätkamist või mitte. Kuidas teie aru saate?

Viimasel nädalal on palju arvamusi sel teemal olnud. Eesti Energial on investeerimisotsus, kliimaeesmärgid – me rääkisime nendest. Ma arvan, et rahandusminister otsib kindlust, et õlitehase ehitust on mõttekas jätkata.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles