Soome politsei leidis merest eseme, mis võis lõhkuda gaasitoru (7)

Erkki Erilaid
Copy
Newnew Polar Bear tänavu juunis. Hiinlastele kuuluv laev oli saatuslikul ajal Balticconnectori kahjustatud kohale kõige lähemal.
Newnew Polar Bear tänavu juunis. Hiinlastele kuuluv laev oli saatuslikul ajal Balticconnectori kahjustatud kohale kõige lähemal. Foto: Jerzy Nowak / Marinetraffic.com

Soome politsei on eeluurimisel välja selgitanud, et Hiina ettevõttele kuuluva Hongkongi lipu all sõitva laeva liikumised ühtivad torukahjustuse tekkimise aja ja kohaga.

Soome keskkriminaalpolitsei teatas, et uurib, kas merest leitud ese on seotud Soome lahe gaasitoru kahjustusega. «Uurimine on kinnitanud, et kahju põhjustas väline mehaaniline jõud ning olemasoleva info põhjal ei ole kahtlust, et toru purunemise põhjustas plahvatus,» ütles uurimise juht kriminaalkomissar Risto Lohi pressiteates.

Lisaks leiti politsei teatel uurimisel mere põhjast äsja kihistunud pinnase kamakas, mis ilmselt sisaldab mõnda väga rasket eset. «Praegu uurime, mis ese see on ja kas see on seotud toru vigastusega,» rääksi Lohi.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles