Soome gaasivõrguettevõte: Balticconnector võetakse kõige varem kasutusele aprillis

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Soome piirivalve kaater patrullimas Balticconnectori toru purunemiskohal 11. oktoobril.
Soome piirivalve kaater patrullimas Balticconnectori toru purunemiskohal 11. oktoobril. Foto: Finnish Border Guard/LEHT/SIPA

Soome gaasivõrguettevõte Gasgrid andis teada, et Balticconnectori gaasitoru uurimine ja remonditööd kestavad kõige vähem viis kuud, kirjutab Yle

Balticconnectori remont venib ettevõtte teatel nii keeruliste mereolude kui ka ametkondlike juurdluste tõttu. Samas kinnitas Gasgrid, et soomlaste gaasisüsteemi olukord on stabiilne ja gaasitarned kindlustatud. 

Sama on Eesti gaasivarustuse kohta kinnitanud ka peaminister Kaja Kallas (RE). 

Poolteist nädalat tagasi rikutud Eesti ja Soome vahelise gaasitoru Balticconnectori kahjustus on igal juhul inimese tekitatud, on öelnud kaitseminister Hanno Pevkur (RE). Kas kahjustus oli tahtlik või juhtus see kogemata, peab näitama uurimine, kuid meelega lõhkumise poolt räägib tõsiasi, et samal ööl läks katki ka Elisa internetikaabel, kirjutas Postimees.

Kui varasemalt on seoses lõhkenud Eesti-Soome gaasitoruga räägitud meedias venelaste naftatankerist SVG Flot, siis MarineTrafficu andmestikust ilmnes esmaspäeval veel üks alus, mida võib seostada toru lõhkemisega: hiinlaste Newnew Polar Bear. Reuters kirjutas, et Norra mereväelaev jälgis hiljuti nende mererannikust möödunud Newnew Polar Beari 15 tundi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles