Bercmani käive langes kõvasti, ettevõte jätkab kulude kokkutõmbamisega

BNS
Copy
Eurosendid. Pilt on illustratiivne.
Eurosendid. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala / Scanpix

AS-i Bercman Technologies selle aasta kolmanda kvartali konsolideeritud müügitulu kahanes aastavõrdluses 19 protsenti 403 300 eurole.

«Kolmanda kvartali müügitulemus on väiksem kui eelmisel aastal samal ajal, mis tuleneb peamiselt meie kliendiportfellis olemasolevate klientide arendustegevuse vähenemisest või peatamisest, tingituna üleüldisest majanduse käekäigust ja kapitali kaasamise raskustest,» ütles Bercmani tegevjuht Mart Suurkask börsiteates, lisades, et seoses müügitempo aeglustumisega jätkas ettevõte igakuiste tegevuskulude optimeerimisega.

Arendusteenuseid eksportis ettevõte kolmandas kvartalis lisaks Eesti klientide teenindamisele Rootsi, Soome, Singapuri ja Ameerika Ühendriikide turgudele. Kliendiportfelli lisandus kolm uut klienti, sealjuures klient Saksamaalt, kuhu varasemalt arendusteenuseid eksporditud pole.

Kolmandas kvartalis eksporditi omatoodete poolelt nutikaid ülekäiguradasid Soome ning nutika ohutussüsteemi paigaldus toimus Bosnia ja Hertsegoviinas ja Šotimaal. Eestis paigaldati uus ülekäiguraja ohutussüsteem Elvasse. Sõlmiti Põlva Nutitee rajamise hankeleping, mille järgselt alustati projekti töödega, valmimise tähtajaga 2023. aasta lõpp. Targa liiklustaristu hangetel osaleti Kreekas ja Horvaatias. Kreekas said teatavaks hankevõidud Lamia ja Chaidari linna ülekäiguradade nutikamaks muutmiseks. Väljaspool Euroopat alustati nutika taristu pilootprojekti läbiviimise kavandamist Iisraelis ning Saudi Araabias.

Peale kolme kvartali müügitulemuste ning neljandaks kvartaliks planeeritud müügikäibe prognoosi arvestamist on ettevõtte juhtkond otsustanud korrigeerida 2023. aasta müügiprognoosi 2,1 miljonilt eurolt 1,75 miljonile eurole.

«Käesoleva aasta müügitulemused on otseselt seotud pingelise majanduskeskkonnaga ja sellest tulenevate väljakutsetega. Seetõttu otsustasime korrigeerida 2023. aasta müügiprognoosi samale tasemele eelmise aasta majandustulemustega. Käibe kasvatamiseks ennekõike arendusteenuste puhul tõime oktoobris meeskonda grupi müügijuhi ja Norra turu äriarendusjuhi. 2024. aasta müügikäibe prognoosi muudatusi plaanis ei ole,» märkis Suurkask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles