Aegunud liikluskindlustus asendub tulevikus kalli sundkindlustusega (3)

PM Majandus
Copy
Autode parkimine. Pilt on illustratiivne.
Autode parkimine. Pilt on illustratiivne. Foto: Madis Veltman / Scanpix

Värske eelnõu järgi tehakse neile sõidukiomanikele, kes kohustusliku liikluskindlustuslepingu uuendamisega hilinevad, esimesest päevast hulga kallim sundkindlustus, kirjutab ERR.

Pärast liikluskindlustuslepingu lõppemist ei pea sõidukiomanik praegu midagi tegema. Kuni 12 kuud võib liiklusregistrisse kantud sõiduk olla ilma kindlustuseta – peaasi, et inimene sellega ei sõida, selgitas rahandusministeeriumi finantsteenuste poliitika osakonna juhataja Siiri Tõniste aastaid kehtinud reegleid.

«Igal aastal põhjustab umbes 350 sellist sõidukit Eestis avariisid,» märkis Tõniste.

Tõniste sõnul nõuab muudatust ka Euroopa Liidu direktiiv.

Loe pikemalt ERR-i uudisteportaalist.

Rahandusministeerium saatis eile kooskõlastusringile eelnõu, millega võetakse Eesti õigusesse üle ELi liikluskindlustuse regulatsiooni muudatused, et tagada kahjukannatanute parem kaitse.

«Liikluskindlustus on oluline osa sotsiaalsest turvavõrgust, mis kaitseb nii neid, kes on liiklusõnnetuses kannatanud, kui ka neid, kes õnnetuse põhjustamises süüdi on jäänud. Liikluskindlustus ei hoia õnnetusi ära, küll aitab leevendada selle majanduslikke tagajärgi. Seega on riigi jaoks oluline tagada, et sõidukid oleksid kindlustatud ja pakutav kaitse piisav,» sõnas rahandusminister Mart Võrklaev muudatuse kohta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles