Võrklaev: Eesti Energia uue õlitehase rajamise otsus oli vastutustundetu (3)

BNS
Copy
Rahandusminister Mart Võrklaev.
Rahandusminister Mart Võrklaev. Foto: Madis Veltman / Scanpix

Rahandusminister Mart Võrklaeva hinnangul oli Eesti Energia uue Auvere õlitehase rajamise otsus vastutustundetu ning selle ehitamiseks on raisatud sadu miljoneid eurosid riigi ja riigifirma raha.

«Kõik see algas 2019, kui oli tolleaegsel Eesti Energia juhil ja EKREIKE valitsusel oli suur tuhin hakata uut õlitehast rajama,» rääkis Võrklaev valitsuse pressikonverentsi lisades, et seda otsust ei oleks tohtinud teha.

Nüüd tuleb rahandusministri sõnul teha valik kahe halva valiku vahel – kas kirjutada nii-öelda korstnasse ligi 350 miljonit eurot või koormata tehase käivitamisega liigselt keskkonda.

Riigikohus tühistas 11. oktoobril Eesti Energia kontserni kuuluva Enefit Power ASile õlitehase rajamiseks antud ehitusloa, sest loa andmisel tehti vigu keskkonnamõju hindamisel.

Enefit Poweri juhatuse esimehe Andres Vainola sõnul on üle 65 protsendi 353 miljoni euro suurusest investeeringust Auvere õltehase ehitusse juba tehtud ja partneritele välja makstud ning lepingutega on kaetud üle 90 protsendi ehitusest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles