Valitsus ei toetanud EKRE ettepanekut keelata Vene kodanikel Eestis kinnisvara osta

BNS
Copy
EKRE esimees Martin Helme Riigikogus.
EKRE esimees Martin Helme Riigikogus. Foto: Eero Vabamägi / Scanpix

Valitsus ei toetanud neljapäevasel istungil riigikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni algatatud seaduseelnõu, mille eesmärk on piirata Venemaa Föderatsiooni kodanikel, kellel ei ole Eesti elamisluba, Eestis kinnisasja omandamine Ukrainas toimuva agressioonisõja ajal.

Lisaks füüsilistele isikutele ei saaks eelnõu järgi Eestis kinnisasja omandada ka Vene Föderatsiooni kodaniku, kes ei oma Eesti elamisluba, omanduses olevad seotud juriidilised isikud või Venemaa kodanikest tegelikud kasusaajad rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seadused sätestatud alustel, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Eelnõu esitajad märgivad, et kinnisasja omandamise kitsendamise seadus piirab välismaa kodanikele, kes ei ole Euroopa Liidu kodanikud, õigust kinnisvara omandada teatud piirkondades. Täiemahulise agressioonisõja ajal on julgeolekukaalutlustel ning eetilisi põhimõtteid järgides põhjendatud Vene Föderatsiooni kodanike kinnisvara omandamist piirata.

Regionaalministri ettepanekul eelnõu ei toetatud. Siseministeeriumiga koos analüüsitakse küsimust, kuidas lahendada Eesti julgeoleku tagamiseks kolmandate riikide kodanike kinnisasja omandamise võimaluste piiramine. Valitsuse hinnangul on mõistlik parima tulemuse saavutamiseks tegeleda kõigi kolmanda riigi kodanike ning Eesti julgeolekut puudutavate teemadega terviklikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles