Telia teenis selle aasta esimese üheksa kuuga tohutu kasumi (2)

BNS
Copy
Telia
Telia Foto: Lukas Balandis / Scanpix

Telia Eesti müügitulu ulatus selle aasta üheksa kuu kokkuvõttes 266,5 miljoni euroni, ärikasumit teenis ettevõte samal ajal 106,3 miljonit eurot, millest investeeriti sidevõrkude ja teenuste arendamisse 32 miljonit eurot.

Telia juhatuse esimehe Holger Haljandi sõnul aitavad tugevad äritulemused jätkata investeeringuid teenuste kvaliteeti ja kriisikindlusesse. «Olles elutähtsa teenuse pakkuja, on meie teenuste toimepidevus kriitilise tähtsusega. Hea näide on hiljuti Eestit tabanud sügistorm Patrick, mis oli oma olemuselt tunduvalt intensiivsem, ulatuslikum ja pikem kui mitmed varasemad tormid. Tänu sellele, et oleme viimastel aastatel suurendanud investeeringuid oma võrkude ja teenuste toimepidevuse parandamisse, mõjutas varasemast tugevam torm Telia teenuseid oluliselt vähem kui näiteks 2019. aastal peamiselt Lõuna-Eestit raputanud sügistorm,» kommenteeris Haljand pressiteates.

Mobiiliteenuste valdkonnas on Telia 2023. aasta jooksul keskendunud kahele olulisele suunale ehk 3G-võrgu sulgemisele ja 5G-võrgu arendamisele. Septembri alguses sulges Telia 3G-võrgu Tallinnas ning sellega sai ühtlasi enam kui pool ettevõtte 3G-võrgust suletud. Selle aasta lõpuks pannakse aga kogu 3G-võrk kinni ning sellest vabanev sagedusressurss suunatakse uuemate 4G- ja 5G-võrkude laiendamisse.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles