Ettevõtlusorganisatsioonid: maksutõusud halvendavad konkurentsivõimet (1)

BNS
Copy
Arto Aas
Arto Aas Foto: Konstantin Sednev

Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, Eesti Tööandjate Keskliit ja veel 32 ettevõtlusorganisatsiooni pöördusid valitsuse poole, et majanduslanguses ei võetaks vastu Eesti ettevõtete konkurentsivõimet halvendavaid otsuseid, näiteks ollakse pöördumises vastu uute maksude kehtestamisele või olemasolevate maksude tõstmisele, mida ei ole õigusaktidesse veel sisse kirjutatud.

Ettevõtlusorganisatsioonidele valmistab tõsist muret viimasel paaril aastal märkimisväärselt halvenenud Eesti ettevõtete konkurentsivõime rahvusvahelistel turgudel. Osaliselt tuleneb see globaalsest nõudluse vähenemisest, kuid osaliselt ka valitsuse otsustest. Samal ajal ei ole aga näha valitsuselt samme konkurentsivõime parandamiseks, teatasid organisatsioonid.

Pöördujad juhivad tähelepanu, et Eesti majandus on langenud alates eelmise aasta teisest kvartalist. Sealjuures vähenes Eesti päritolu kaupade eksport augustis 21 protsenti, Eesti tööstusettevõtted tootsid augustis 12 protsenti vähem toodangut kui aasta tagasi ning töötuse määr on tõusnud selle aasta esimesest kvartalist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles