JÄRELVAADATAV Kas teadus- ja arendustegevuse maksusoodustused aitaksid meie majandust?

PM Majandus
Copy
Arenguseire keskuse juhataja Tea Danilov.
Arenguseire keskuse juhataja Tea Danilov. Foto: Eero Vabamägi

Arenguseire keskus korraldab 19. oktoobril seminari «Kas teadus- ja arendustegevuse maksusoodustused aitaksid Eesti majandust». Kell 15.00 algavat seminari saab jälgida Postimehe vahendusel. 

Eesti majandus on teist aastat järjest languses ja perspektiiv pole hetkel kuigi helge. Seda olukorras, kus oleks hoopis vaja ennaktempos investeerida ja tooteid-tehnoloogiaid arendada, et rohemajanduses hea ekspordipositsioon sisse võtta.

Tarvilik on Eesti pikaajalise konkurentsivõime teema taas fookusse tõsta, otsides ja vaagides varasemast julgemaid ideid. Üheks selliseks ideeks on maksusoodustuste võimaldamine neile ettevõtetele, kes investeerivad teadus- ja arendustegevusse (TA), et tuua turule uusi tooteid, teenuseid ja tehnoloogiaid.

Veebiseminaril käsitletakse, kuidas Eesti riik siinsete ettevõtete teadus- ja arendustegevust toetab ning kas või miks sellest ei piisa? Millist tulu oleks maksusoodustusest loota ja kui palju see riigile maksma läheks? Kui keerukas oleks maksusoodustust rakendada?

Veebiseminaril esineb rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna juhtivanalüütik Risto Kaarna ettekandega «Erasektori teadus- ja arendustegevuse soodustamise analüüs: soovitus maksukrediidi rakendamiseks».

Teemat kommenteerivad ja arutelus osalevad:

Erle Kõomets, rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika osakonna juhataja

Siim Kiisler, erakonna Parempoolsed juhatuse aseesimees

Mait Palts, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor ja arenguseire nõukoja liige

Arutelu juhib Arenguseire Keskuse juhataja Tea Danilov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles