Avasta raamatupidajas kuldaväärt finantsanalüütik

Osaühing AR TÄHELEND
Copy
Foto: Osaühing AR TÄHELEND

Kes ei unistaks sellest, et raamatupidaja oleks rohkem kui lihtsalt numbrite sisestaja, maksude arvestaja ja aruannete esitaja? «Meie usume, et raamatupidaja saab olla ka strateegiline partner, kes toetab ettevõtte arengut ja aitab saavutada suuremat edu,» tõdeb osaühing AR Tähelend juhataja Anu Allikvee.

Osaühing AR Tähelend on üks vanimaid raamatupidamisbüroosid Eestis, olles tegutsenud oma alal pea 30 aastat. Selle aja jooksul on panustatud nii väikeste kui ka keskmise suurusega ettevõtete äriedusse.

Kogemused, paindlikkus, pühendumus ja kirg oma töö vastu – need omadused on osaühingu AR Tähelend juhataja sõnul olulised, et olla usaldusväärne partner oma klientidele. Firma nimi «Tähelend» viitab missioonile aidata ettevõtjatel saavutada edu ja kasvada oma äris.

Foto: Osaühing AR TÄHELEND

Raamatupidamine ei pea olema ettevõttele vaid kuluartikkel, raamatupidamine võib pakkuda ettevõtte jaoks lisandväärtust mitmel tasandil. Ettevõtjale annab kindlustunde, kui kõik tehingud on raamatupidamises korrektselt kajastatud, maksud õigel ajal arvestatud, nõuded ja kohustused kontrolli all ning vajalikud aruanded tähtaegselt esitatud. Kuid raamatupidamine võib pakkuda ka palju muud.

Foto: Osaühing AR TÄHELEND

Raamatupidaja on ettevõtja jaoks esmatasandi finantsanalüütik, kes annab teada ettevõtte varalisest seisust, kohustustest ja finantstulemustest ning oskab neid ka lahti seletada. Lihtsalt ja arusaadavas keeles. Raamatupidaja küsib küsimusi, mis aitavad mõista tehingute sisu ja vormistamise eripärasid. Mis veelgi olulisem – ta võib olla heaks nõuandjaks juba enne tehingute sõlmimist.

Ettevõtlusmaastik on pidevas muutumises. Ennustada, kas ja mis osas majandus kasvab või kahaneb, on väga keeruline. Usaldusväärsed partnerid ja head nõuandjad on seepärast kuldaväärt!

Osaühingu AR Tähelend juhataja Anu Allikvee jaoks on tähtis just nimelt usaldus. Ettevõtja peab oma raamatupidajat usaldama ja temalt julgelt küsimusi küsima. Jah, raamatupidaja ei tee juhtimisotsuseid, kuid raamatupidaja käest saadud info põhjal saab ettevõtja kaaluda erinevaid võimalusi.

Anu Allikvee julgustab ettevõtjaid – rääkige ja arutage oma raamatupidajaga! Kuigi suhtlus käib enamasti e-kirja või telefoni teel, on mõnikord vaja kohtuda ka silmast silma. Kohtumistel saadakse innustust, sünnivad uued ideed ning lahendust leiavad tihtipeale ka lahendamatuna näivad probleemid. «Me ei piirdu ainult numbritega aruannetes, vaid oskame näidata ettevõtte siseelu ja välispilti hoopis teise nurga alt, et ettevõtjad mõistaksid paremini äritegevuse süvahoovusi,» räägib Anu Allikvee.

Üha enam tungib automatiseerimine, digitaliseerimine ja tehisintellekt ärimaailma. Automatiseerida ja lihtsustada saab rutiinseid toiminguid, parendada infovahetust, kuid kasulik on teadvustada inimese rolli neis protsessides – raamatupidaja rolli. Arukas on kaasata raamatupidaja nii majandustarkvara valikusse kui ka juurutamisse. Õiged seadistused, järjepidev kontrollimine, vajalik aruandlus – need on Anu Allikvee sõnul määravad.

Igal ettevõtjal on oma visioon. Kas eesmärk on kiire käibekasv ja kasum või seatakse pikemaajalised eesmärgid? Osaühing AR Tähelend on valinud pikaajalisuse, kus püsiväärtuseks püsivus ja pühendumus.

Osaühingu AR Tähelend kodulehe blogist leiab nõuandeartikleid ettevõtluse, raamatupidamise ja maksunduse teemal. Nõuanded on vajalikud algajatele, kuid pakuvad värskendavaid mõtteid ka neile, kel on kogemusi ettevõtluses rohkem.

Foto: Osaühing AR TÄHELEND

Miks valida kuldaväärt raamatupidaja?

Raamatupidamises pole miski nii lihtne, kui näib, kuid koos õige partneriga pole miski nii keeruline, kui tundub! – kõlab osaühingu AR Tähelend moto. «Tere tulemast Tähelennu maailma, kus raamatupidamine on rohkem kui lihtsalt numbrid ekraanil või paberil. Avastame koos, kuidas raamatupidamisteenus ja koostöö saab aidata teie ettevõtte edule kaasa!» soovitab osaühingu AR Tähelend juhataja Anu Allikvee.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles