Digitaalne lahendus säästab biokütuse tarnijatel aega ja raha

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Katlamaja
Katlamaja Foto: Waybiller

Aasta alguses rakendus Euroopa Liidu liikmesriikides taastuvenergia direktiiv, mille eesmärk on suunata ettevõtjaid jätkusuutliku energiatootmise poole. Peamiselt puudutab direktiiv soojatootjaid, kes kasutavad biomasskütuseid. Sealjuures oodatakse ettevõtjatelt biomasskütuse säästlikkuse kriteeriumitelevastamise tõendamist.

E-veoselehted väljatöötanud Waybilleri kasvujuhti Kert Kaspar Tammaru sõnul on manuaalne tõendamissüsteem tülikas ja ressursimahukas. «Sellest tulenevalt on suured soojatootjad Enefit Power; Danpower Eesti, Esro, Utilitas jt. viinud oma protsessid üle digitaalsele lahendusele, sama ootab kohe ees ka väiksemaid,» rääkis Tammaru.

Kui praegu puudutab taastuvenergia kasutamise direktiiv vaid suuri, 20 megavatise võimsusega töötavaid katlamajasid ja teisi tootjaid, siis peagi hakkab see puudutama ka väiksemaid tootjaid. Euroopa parlamendi poolt on allkirjastamisel taastuvenergia direktiiv III, mille jõustumisega soovitakse tuua kriteerium 20 megavatti pealt kõigest 7,5 megavatti peale. Sellisel juhul tekiks kohustus oluliselt suuremal hulgal katlamajadel biokütuse säästlikkuse kriteeriumitelevastamist tõendama hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles