ANALÜÜS Miks riigikogu liikmete kuluhüvitiste kaotamine pole hea mõte? (11)

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Kalle Grünthal (hallis pintsakus) ja EKRE parlamendiliikmed Kert Kingo ja Rene Kokk.
Kalle Grünthal (hallis pintsakus) ja EKRE parlamendiliikmed Kert Kingo ja Rene Kokk. Foto: Madis Veltman / Scanpix

Viimase nädala jooksul on seoses riigikogu liikme Kalle Grünthali kütuseskandaaliga kõlanud meedias mitu ettepanekut, et kuluhüvitised tuleks kaotada. Kuid kuluhüvitiste kaotamise korral kerkiks esile mitu probleemi, mis on siiani piisava tähelepanuta jäänud.

Eelmisel nädalal kirjutas esmalt Äripäev, et Grünthal on viieminutilise vahega tankinud oma autosse nii bensiini kui diislikütust. Paar päeva hiljem kirjutas Eesti Ekspress, et samal ajal, kui ta viibis riigikogu saalis, kasutati tema kütusekaarti. Lisaks avaldas Äripäev täna loo, et Grünthal, kes on saanud riigikogust ka üürihüvitist, on paberite järgi üürinud mitu aastat korterit Paldiski maanteel. Korteri omanik ei tea kurikuulsast üürnikust midagi. Grünthal ise keeldus kommentaaridest.

Samuti keeldus Grünthal Postimehele kütuseskandaali asjaolusid kommenteerimast, mis on avaliku kommunikatsiooni seisukohalt kehv lahendus ja ärritab inimesi, kes tunnevad, et nende õiglustunnet on riivatud. Sellest võib inimlikult aru saada, sest asi näeb halb välja ja maksumaksjal on õigus nõuda, et riigi raha kasutataks sihtotstarbeliselt. Kuid kuluhüvitiste kaotamisega saabuvatest probleemidest ei tasuks siiski mööda vaadata.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles